Magazijnen

Magazijnen ten behoeve van stockage en groothandel:


Zo worden magazijnen (magazijn) vaak als loodsen (loods), opslagplaatsen (opslagplaats), stapelplaatsen (stapelplaats) of als stockagegebouwen (stockagegebouw) omschreven. De omschrijving hangars (hangar), pakhuizen (pakhuis) en depots (depot) worden steeds minder in de mond genomen door onze kandidaat kopers en/of - huurders. Meer en meer doet de bewoording warehouses (warehouse) zijn intrede in het dagdagelijkse vakjargon.

Tegenwoordig worden deze ruimtes meer en meer gebruikt voor business-to-business verkoop of de welbekende groothandelsactiviteiten. Een groothandel oefent bij voorkeur zijn activiteit het liefst uit in een KMO-zone of een industriezone. Het loont vast en zeker de moeite om even een kijkje te nemen bij De facto vastgoed indien u geïnteresseerd bent om een eigen pand te kopen. Of indien u liever een magazijn wenst te huren, kan De facto vastgoed vast en zeker ook helpen.

Dit type van gebouwen zijn vanaf bepaalde volumes meestal uitgerust met laad - en loskades. Voor wat de bevloering betreft is polibeton de norm. Sectionaalpoorten zorgen voor een vlotte in- en uitrit. De vrije hoogte ligt tussen de 6 meter en de 12,6 m.

Gasontladingslampen zorgen meestal voor een optimale en economische kunstverlichting terwijl lichtstraten het daglicht gretig laten binnenvallen.

Vaak vinden productie- of assemblageactiviteiten plaats in specifiek voor opslag opgetrokken gebouwen. Niet zelden dient men af te haken omwille van ontoereikende energievoorzieningen, zoals elektriciteit, gas en water.


Op zoek naar een magazijn of u hebt professionele hulp nodig bij het aanbieden van jouw magazijn of om te verhuren of te verkopen?

Wij zijn actief in Oost-Vlaanderen vooral in de regio's van Gent, Merelbeke, Deinze, Melle, Wetteren, Dendermonde, Lokeren, Sint-Niklaas, Gavere, Oudenaarde,...

Contacteer ons gerust als u meer informatie wenst over onze diensten.