Bedrijfsgebouwen

Bedrijfsgebouwen een beknopt inzicht


Het is de bedoeling om een aantal wetenswaardigheden en een summier inzicht te verschaffen in het jargon van bedrijfsgebouwen ten behoeve van stockage- en productie doeleinden in de in de regio Oost-Vlaanderen. Tevens geven wij, via www.defactovastgoed.be enige duiding bij de algemeen gangbare terminologie.

Type:

Bedrijfsgebouwen: een vlag die vele ladingen dekt.
Toch dienen we in de communicatie naar ons cliënteel toe de verschillende panden die vaak hetzelfde tot doel hebben, apart te benoemen.

Ligging:

Zoals voor alle activiteiten is de ligging van het bedrijfsvastgoed van primordiaal belang en is de nabijheid van snelwegen en uitvalswegen, zeer bepalend voor het prijsniveau. Deze bedrijfsruimtes worden tegenwoordig vrijwel exclusief in industrieparken, KMO zones, daarvoor bestemde distributiezones of kortweg op bedrijfsgronden gebouwd. Dit type van gronden vind je terug op www.bedrijfsgronden.be.

De facto vastgoed beschikt over een exclusief aantal bedrijfsgebouwen te koop of te huur in Oost-Vlaanderen.

Toplocaties met liggingen langs snelwegen vb. E40 of E17 halen vandaag prijzen tot € 200/m²

Ten behoeve van productie:

In dit geval wordt gepraat over ateliers (atelier), werkhuizen (werkhuis), fabrieken (fabriek), productieruimtes (productieruimte). In het geval van dit specifieke bedrijfsvastgoed wordt dit type van bedrijfsgebouwen meestal in functie van de bedrijfsactiviteit opgetrokken.
Dit type van specifiek opgetrokken gebouwen lenen zich na het hoofdgebruik nog zelden voor andere doeleinden. In dit geval is het raadzaam om eens samen de mogelijkheden van het bedrijfspand te bespreken.

Bedrijfsgebouwen ten behoeve van stockage en groothandel:

Meer informatie vindt u op www.magazijnen.be


Op zoek naar een bedrijfsgebouw of u hebt professionele hulp nodig bij het aanbieden van jouw bedrijfspand om te verhuren of te verkopen?

Wij zijn actief in Oost-Vlaanderen vooral in de regio's van Gent, Merelbeke, Deinze, Melle, Wetteren, Dendermonde, Lokeren, Sint-Niklaas, Gavere, Oudenaarde,...

Contacteer ons gerust als u meer informatie wenst over onze diensten.